Nieuws

 


 

06-07-2019 - Afscheid Corien.

Op zaterdag 6 juli was Corien voor de laatste keer dirigente van ons koor. In het Trefpunt zongen wij voor de Ouderen van Noordwijk. Door Welzijn Noordwijk werd deze middag – in samenwerking met de ouderenbonden van Noordwijk georganiseerd.

 

Een gezellige middag met enthousiast publiek. Als laatste nummer had Corien “ Bye, bye love “
uitgekozen. Jenny nam de plaats van Corien in en Corien werd in het koor geplaatst. Met slierten crêpepapier werd Corien toegezongen. Een mooie bos bloemen maakte van deze middag toch wel een heel bijzondere.

 

De laatste repetitieavond voor de vakantie op 10 juli werd bij dit afscheid uitgebreider stilgestaan. Na een klein half uurtje  gezongen te hebben volgde een toespraak van Anneke van Dijk met het overhandigen van het afscheidscadeau (een tinnen beeldje van een dirigente); Anneke Brederode gaf het tegeltjesboekwerk – waarin alle leden in een tegeltje een korte herinnering aan Corien hadden geschreven en Ria Passchier liet weten dat er met het bestuur nog een keer geluncht gaat worden.

 

Ria de Ridder had een mooi afscheidsgedicht gemaakt en Annie Kapel verraste met een afscheidslied wat uit volle borst werd gezongen. Een fotoboek van Mien en Mary en nog enkele cadeautjes van dames maakte er een mooi geheel van.

Hierna werd het tijd voor “de borrel en een hapje” met een geweldig kaasplateau wat door Koos  en Marijke Hoek gemaakt was en heerlijke salades van Janna. Onder het genot van deze heerlijkheden werd er nog een uurtje nagepraat en begonnen we daarna aan onze zomervakantie.

 

Al met al een mooi afscheid van en voor Corien.

 

 


 

23-05-2019 - We hebben een nieuwe dirigent.

Eindelijk is het dan zover!

 

We hebben een nieuwe dirigent.

De heer Henk Brinks heeft al een keer met ons gerepeteerd en is heel enthousiast.
Ook is er al muziekrepertoire uitgewisseld.
Op 23-05-2019 is het officiële contract ondertekend met Henk en het bestuur.
Op 21-08-2019, op de eerste repetitie avond na de vakantie, gaat Henk van start.

We zien er met plezier naar uit.

 

Welkom Henk!

 

     

 


 

11-04-2019 - Nieuwe dirigent(e) gezocht .....

Heb jij dirigeer ervaring en vind je het leuk om een groep dames in toom te houden en hun zangkwaliteiten uit te breiden? Dan ben je bij ons aan het goede adres!


Wie zijn wij: shanty-/volkskoor “de Noortukse Vissersvrouwen”


In 2015 zijn wij onder leiding van Corien van der Niet aan het avontuur begonnen om van een groep enthousiaste vrouwen- wiens zangkwaliteiten niet allemaal even perfect waren- een echt koor te maken. Inmiddels bestaat ons koor uit 41 dames en wordt er elke week op woensdagavond in de Wieken gerepeteerd. De zangprestaties zijn in deze jaren behoorlijk gestegen en gemiddeld treden wij zo’n 14 keer per jaar op.


Corien heeft aangegeven te gaan stoppen als dirigente dus zijn wij op zoek naar jou! Je hoeft geen professionele dirigent(e) te zijn maar enige ervaring is een pré. Ook moet je weten dat wij gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan!


Lijkt dit je wat: bel Anneke van Dijk telefoon 0614132054 of reageer via onze mail: denoortuksevissersvrouwen@gmail.com


Wil je eerst nog wat meer informatie kijk dan op onze website: www.shantyvolkskoor.nl


 

16-12-2018 - Jaarlijks optreden .....

Het optreden voor familie, bekenden en verdere belangstellenden op 10 oktober was weer een groot succes.

 

De loterij heeft dit keer € 685,00 opgebracht!! Weer een mooi bedrag waar Ria erg blij mee is.

 


 

16-07-2018 - Denken aan .....

Op maandag 16 juli 2018 heeft ons dameskoor op uitnodiging tijdenseen herdenkingsbijeenkomst in het Bamboe theater van Kunstklank in Noordwijk de nummers Droomland, Zomer in Zeeland en De kleine dingen die het mogen doen gezongen.

 

Deze bijzondere avond georganiseerd door Linda Janmaat van Uitvaart De Schelp stond in het teken van beleven, herleven en doorleven, muziek en poëzie.

 

Wij vonden het een eer om aan deze avond te mogen meedoen.

 


 

24-05-2018 - Nieuwe jasjes

Onze kooroutfit is compleet! Op Koningsdag 2018 presenteerden wij ons met onze jasjes voor een optreden bij café Jos en de meiden Eveleens.


De weergoden waren ons niet zo heel goed gestemd zodat de jasjes goed van pas kwamen.


En……het is een heel fleurig en gezellig gezicht. Heel blij hiermee.

 


 

16-12-2017 - Optreden in Residence Rembrandt

Ons laatste optreden in 2017 was tijdens de kerstborrel voor de bewoners van appartementen complex “Residence Rembrandt”. In een mooie kerstomgeving werd er gezellig door de aanwezigen meegezongen. Een mooie afsluiting van 2017.

 


 

26-11-2017 - Marianne Groeneveld te gast in een programma van omroep MAX

Marianne Groeneveld is te gast in een programma van omroep Max. Dit programma gaat over overwinteraars in Spanje. Van het koor van Marianne zijn opnames gemaakt en zij is zelf geintervieuwd. Dit wordt zaterdag 26 november uitgezonden rond 20:30- 21:00 uur. Leuk om naar te kijken.

 


 

01-11-2017 - Afscheid Johan van Rijn in de Wels

En even tussen de bedrijven door een optreden in de Wels bij het afscheid uit Noordwijk van Johan van Rijn- een bekende Noordwijker uit de carnavalswereld.
Voor een totaal verbouwereerde Johan mochten wij deze avond opvrolijken. Nou de sfeer zat er al behoorlijk in en met ons optreden werd het alleen maar beter. De bezoekers hebben heerlijk meegezongen en van ons optreden genoten en voor ons was het ook een heerlijke happening.

 


 

28-10-2017 - Dameskoor en monteurs gered uit brandende kerk, tijdens brandweerwedstrijd in Sassenheim

Nieuwveen heeft zaterdag de regionale brandweerwedstrijd voor het korps Hollands Midden in Sassenheim gewonnen. In totaal deden negen ploegen mee. Noordwijkerhout werd vierde.

 

De korpsen werden in en rond de Julianakerk geconfronteerd met heel veel narigheid. Op het parkeerterrein had een overijverige brandweervrijwilliger een ongeluk veroorzaakt en een man zat met zijn arm beklemd. Het verwarmingshok aan de achterkant stond in de fik en op het dak zat een monteur in de rook. Als dat was opgelost, ging men de kerk in. De brandweer evacueerde daar een eigenwijs vrouwenkoor, redde een orgelmonteur van een hoog plateau en in de nok van de kerk zat op een zolder ook nog een monteur die er uit moest.

 

Alle handelingen moesten in de goede volgorde, volgens stevige brandweerregels en binnen een vaste tijd.

 


 

28-10-2017 - Optreden als "slachtoffers" bij de regionale brandweerwedstrijden in Sassenheim.

Na maandenlang ons mond dichtgehouden te hebben over het doel van deze dag mochten we het eindelijk vertellen: wij waren het koor dat gered moest worden uit de kerk tijdens de regionale wedstrijden van de brandweer!


“s Ochtends om 7.00 aanwezig zijn bij de Julianakerk. Met kleine oogjes aankomen want veel slapen doe je zo’n nacht daarvoor niet. Gelukkig hielp de koffie en na een korte warming-up van Ingrid konden we ons om 8.00 uur opstellen voor de eerste oefening. Gelukkig konden we op grote schermen zien wat er buiten allemaal gebeurde. Heerlijk zingen totdat de brandweermensen de kerk in kwamen om ons te redden. Afhankelijk van de snelheid waarin de corpsen doorhadden dat er in de kerk ook nog wel eens mensen konden zijn- en hoe snel de sleutel er was- hebben we deze dag ons repertoire uitgebreid ten gehore kunnen brengen voor een- vooral in de middag uitgebreid en enthousiast publiek. 9 corpsen deden mee – en elke keer moesten we dezelfde act opvoeren: niet al te veel tegenstribbelen en de bevelen van de brandweer opvolgen. Maar om nou een aantal keer door de deur geloodst te worden waar de brandhaard naast was? En welk corps reageerde op een van de koorleden die verdwaasd steeds de andere kant opliep? We zijn deze dag aardig wat wijzer geworden over de werkwijze van de brandweer.

 

Tot ongeveer 17.00 uur waren we constant in de weer. Een vermoeiende maar heel bijzondere dag waar we heel veel gelachen hebben en elkaar weer een beetje beter hebben leren kennen.

 


 

September 2017 - diverse optredens

De maand september was een drukke maand met 3 optredens.

 

Op zaterdagmiddag 2 september begonnen we bij boekhandel van der Meer/het cultuur café. In een heerlijk door boeken omgeven podium mochten wij ons repertoire ten gehore brengen. Omdat het dit weekend ook boekenmarkt was was er veel én wisselend publiek dat van ons optreden zichtbaar genoot en waarbij wij een zeer goede indruk achterlieten!

 

9 september mochten wij de bewoners van Groot Hoogwaak weer een middag vermaken. Ook hier weer: een enthousiast publiek dat met veel plezier meezong. Liedjes als stijfselkissie en: ach, vaderlief zijn bij deze doelgroep een groot succes. Jammer dat er door vakanties, ziektes en andere redenen niet zoveel koorleden waren. Maar diegene die er wel waren hebben zich: de longen uit hun lijf gezongen en de musici hebben zich een beetje ingehouden.

 

En als klapstuk deze maand het shanty en zeeliederenfestival in Zandvoort. Altijd weer een hele organisatie: zaterdagochtend dubbel geparkeerde auto’s bij Tineke voor de deur om de muziekinstallatie, de stoelen, het bord en wat er verder nog nodig was opgehaald. Zondagochtend Anneke Brederode en Ria Peschier al vroeg naar Zandvoort om de lunchpakketten op te halen. Anneke van Dijk als assistente van onze geluidsman Martin van Bourgondiën al om 10 uur op pad om op tijd alles te installeren. De dames werden door de bus van Brouwer Tours naar Zandvoort vervoerd. Het heeft toch altijd weer iets van een schoolreisje en we werden zelfs door Leny uitgezwaaid.


Vlak bij het Raadhuisplein –waar de opening plaatsvond- werden we uit de bus gezet. Om 12 uur was de opening door een wethouder en daarna barstte het gezamenlijke gezang los. Met een superenthousiaste dirigente kon je niets anders dan heel hard je best doen.


Ons eerste optreden was bij Laurel en Hardy. Nog niet zoveel publiek maar wel met de “mannen” van Corien – die ons aan de overkant stonden aan te moedigen. Met ons slotlied: Zeemanshart zongen zij uit volle borst mee. Leuk.


Toen naar het Dorpsplein bij Saloon Yanks: waar was dat ook alweer?? Maar voordat we zover waren besloot Anneke van Dijk de grond te controleren. Een behoorlijke val maakte een eind aan haar aspiraties om ontdekt te worden. Gelukkig direct behulpzame mensen om haar heen- het lukte niet om Anneke op te tillen: zij verging van de pijn in haar arm. De toegesnelde ambulance bracht haar naar het Spaarne ziekenhuis waar een breuk in de bovenarm werd geconstateerd. Met een sling en het advies voorlopig rust te nemen mocht zij na een poos naar huis.


Voor de overige dames was dit toch wel een behoorlijke domper en er werd nadien iets voorzichtiger gelopen. Maar ja: de show moet doorgaan: dus ook ons optreden op het Dorpsplein wat na heel veel vragen werd gevonden. Hier een vol plein waar we weer heerlijk hebben gezongen én toen mochten we voor ons 3e optreden toch nog naar het strand. Behulpzame mannen hielpen met de bolderkar naar beneden rijden en toen konden we ons opmaken voor het laatste “eigen” optreden. Door het prachtige weer was het hier ook mudvol en dat geeft toch wel iets extra’s. Gezellig werd er meegezongen en daarna naar het Gasthuisplein voor de gezamenlijke afsluiting. Het koor van Het Wapen van Zandvoort zorgde voor een heerlijke sfeer waarbij door ons uitbundig werd meegezongen. Na de afsluiting kregen we -0mdat het de 20e keer was dat dit festival georganiseerd werd- een linnen tasje met 2 biertjes en een Zandvoortse mok. Een leuk aandenken.


Het was weer een fantastische dag mede door het stralende zonnetje.

 

 


 

07-06-2017 - Open Avond

Op woensdag 7 juni stonden de deuren van de Wieken wijd open voor familieleden, vrienden en verdere belangstellenden van ons koor.
Deze avond wilden wij laten zien en horen welke sprongen we het afgelopen jaar hebben gemaakt en welke nieuwe liedjes wij ingestudeerd hebben.


In een goed gevulde zaal werd het een gezellig samenzijn- waarbij naar hartenlust werd meegezongen, geklapt en gedeind. De reacties waren positief- ten opzichte van vorig jaar een flinke verbetering maar het kan nog beter- dus voor het komende jaar “werk aan de winkel”.


Deze avond was ook onze loterij een weergaloos succes. Met de vele gesponsorde prijzen van de Noordwijkse middenstand en de door de leden zelf aangedragen prijzen konden we Ria (onze penningmeester) erg blij maken met een opbrengst van € 884,00 van de loterij. De door Karla gemaakte overheerlijke soesjes brachten € 39,00 op. Het totale bedrag wordt gereserveerd voor de aan te schaffen jasjes.


Voor Corien (onze dirigente) was er een mooie bos bloemen voor haar verjaardag en voor de vrijwilligers, Leny, Trees en Piet – die elke week weer voor onze consumpties zorgen - een heerlijke doos bonbons.


De dames van de cateringcommissie hadden heerlijke hapjes gemaakt waarvoor heel veel dank.


Al met al een zeer geslaagde avond.

 


 

27-04-2017 - Koningsdag

Op dinsdag 25 april besloten we het optreden bij café Jos en de meiden Eveleens niet door te laten gaan.

De weersvoorspellingen waren zo slecht dat dit onverantwoord was (zowel voor de dames als de muziekinstrumenten en installatie)- jammer..…maar we gaan dit wel inhalen!


Het optreden op de Grent ging wel door. We stonden hier immers in een overdekte tent?

Bij het zien van de opstelling van de tent waren we niet zo enthousiast. Een kleine tent, geen zijflappen en op een locatie waar de wind vrij spel had. Ach, we zijn niet zo kinderachtig. Gewoon beginnen- ondanks muziekstandaards die omvielen en muziekboeken die een eigen leven gingen leiden. Na vier nummers begon het ook nog te regenen en toen was ook voor ons de maat vol.
Volgend jaar nieuwe kansen- er zal toch wel eens een koningsdag komen met zonneschijn?

 

Tineke.

 


 

21-03-2017 - Optreden Noordwijkse Tennisvereniging

Voor vandaag zijn wij: de Noortukse Visservrouwen uitgenodigd voor een optreden in de kantine van de tennisclub in Noordwijk aan Zee. Dit als gezellig afsluiting van een open tennismiddag voor 50 plussers.

 

Vanaf ongeveer half 5 verzamelen wij ons in het clubhuis, het is heerlijk zonnig weer en er hangt al een gezellig sfeertje als we eraan komen. Na even een bakkie of drankje gedronken te hebben maken wij ons gereed voor het optreden.

 

In de kantine beginnen te mensen al "Tulpen uit Amsterdam te zingen", dus de stemming is er eigenlijk gelijk...en dan moeten wij nog beginnen..

 

Tineke van der Kwartel en Trudie de Jong beginnen alvast wat in te spelen, het liedje " Aan de oever van de Rotte" en jawel er werd uit het publiek al meegezongen .....echt leuk zo’n enthousiast publiek...dat belooft gezelligheid..

 

Om 5 uur beginnen we met het lied: West zuid west van Ameland en gevolgd door het kleine café aan de haven met luid meegezang van de aanwezigen. Het was een soort meezing festijn ons optreden :-) , vandaar dat Corien ook veel meezingnummers erin gooide zoals: Brandend zand, Que sera, Costa del Sol, My bonnie, Tulpen uit Amsterdam.

 

De laatste 2 liedjes besloot "Corien" onze dirigente, het publiek erbij te halen en tussen het koor in mee te laten zingen. Dit waren de liedjes: Geef mij maar Amsterdam en Oh Vuurtorenplein, helemaal geweldig!

 

Al met al een heel gezellig en geslaagd optreden.

Aplaus voor onszelf! en voor het enthousiaste publiek...

 

Trudie de Jong

 


 

03-03-2017 - Optreden verzorgingshuis Groenhoven

  foto web-2

Vrijdag 3 maart om 15.00 uur, hadden we een optreden in verzorgingshuis Groenhoven te Leiden.
In de zaal waar het optreden was stond bij binnenkomst, om 14.30 uur, een kopje koffie/thee en een koekje voor ons klaar. De bewoners kwamen stuk voor stuk binnen en het was goed bezet.

 

Om 15.00 uur begonnen we met het zingen van onze liedjes, Connie  kondigde met luide stem, helaas liet de microfoon het afweten, alle liedjes, het koor, de muzikanten en de dirigente aan.

We waren goed bezet als koor en het klonk naar mijn bescheiden mening, erg goed. 

 

De mensen waren erg rustig en daar wilde Alice toch wat verandering in aan brengen door  tijdens het zingen van het liedje, Tulpen uit Amsterdam, met haar bosje tulpen door de zaal te huppelen, iets wat heel erg lachwekkend was en de mensen wat losser maakten.

Na een polonaise door de zaal was het pauze en stond er een drankje voor ons klaar.


Na de pauze onze tweede serie gezongen en het publiek zong verschillende liedjes gezellig mee.

 

Het was een gezellige en geslaagde middag, we werden uitgebreid bedankt door een medewerker van Groenhoven en kregen een fles wijn als cadeau mee.

 

Groet Karla van Duijvenvoorde.

 


 

25-01-2017 - Optreden verzorgings/verpleeghuis de Bernardus

Voor de eerste keer met onze “eigen” muziekinstallatie op pad voor een optreden.

De muziekinstallatie bedient door geluidsman Martin hadden we hard nodig- want, niet alleen traden we op in een hele grote zaal maar ook binnen het koor had de griepgolf behoorlijk huis gehouden. Dus met minder dames dan gehoopt op het podium máár wel met een overvolle zaal belangstellenden.

 

Voor de pauze brachten we ons shanty repertoire. Door de bewoners en verdere belangstellenden werd uit volle borst meegezongen én als het koor en de muziek even stilhielden gingen zij enthousiast door met zingen!

 

Na de pauze de Amsterdamse volksliedjes en de wat rustiger nummers. Ook hierbij werd heerlijk meegezongen.

Al met al een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Een klein toetje kwam toen wij gevraagd werden nog even wat te zingen bij het afscheid van de medewerkers van afdeling Teylingen. Even heerlijk geïmproviseerd nog 2 nummers zingen.